Conan, a bankár

Gazdaság, tőzsde, forex, pénz, pénzügyek

Friss topikok

Címkék

#árvíz (1) #google (1) #nelopdelapoéntköcsög (1) #pricewater (1) #pricewaterhouse (1) #pricewaterhousecoopers (1) 100 (1) 100dollár (1) 30évesek (1) 335 forint (1) adó (1) adós (1) adósság (1) alapblog (2) alapkamat (1) állomállás (1) AndorLászló (1) anyagi problémák (1) Árverés (1) bankár (1) bankjegy (2) barackosmüzli (1) béremelés (1) beruházások (1) bevétel (1) bloomberg (1) brit (1) brit tudósok (1) chips (1) chipsadó (1) churchill (1) cofidis (1) conan (1) concorde (1) Csehország (1) csempészalagút (1) csempészet (1) csomag (1) cukor (1) depresszió (1) deviza (1) devizatartalék (1) divergencia (1) dollár (1) drágaság (1) egészség (1) Egyesült Államok (1) Egyiptom (1) értékpapír (1) EU (1) euro (1) euró (1) euróövezet (2) facebook (1) fizetés (1) font (1) forbes (1) fun (1) gazdag (1) gyorsjelentés (1) hamburger (1) handcrafted (1) hiba (1) hirado.hu (2) hitel (1) hvg.hu (1) index (1) jótékonyság (1) katasztrófa (1) katasztrófaturizmus (1) Kentucky Fried Chicken (1) kézimunka (1) KFC (1) KIK (1) Kilakoltatás (1) KLIK (1) közalkamazott (1) kupon (1) lista (1) london (1) magyar (1) Magyarország (3) majális (1) május 1 (1) manutd (1) megszorítás (1) mélyszegénység (1) mentők (1) Merkel (1) merkel mti jólét hitel (1) mesebolt (1) milliárd (1) MNB (1) mnb (1) mobil (1) MTI (4) mti (2) munkanélküliség (1) müzli (1) nagy-britannia (1) nasdaq (1) NAV (1) negyedév (1) németország (1) nyugdíj (1) nyugdíjkorhatár (1) olaszország (1) Orbán (1) országimázs (1) package (1) Palesztin (1) pénz (2) pénzügy (1) pizza (1) portfolio.hu (1) portugália (1) Portugália (1) realmadrid (1) rendőrség (1) reuters (1) (1) szálloda (1) szupergazdag (1) szupermozi (1) tetoválás (1) tőzsde (1) turisztika (1) tűzoltók (1) usa (1) válás (1) válság (1) Végrehajtás (1) végrehajtók (1) veszteség (1) workania (1) WSJ (1) Zeman (1) zentuccio (2) zuckerberg (1) Címkefelhő

Archívum

Ki a következő? - a portugálok kíméletlen megszorító csomagot kapnak

2013.05.04. 17:17 inquisitor007

Az intézkedéssorozat keretében például 30 ezer közalkalmazottnak mondanak fel, a nyugdíjkorhatárt 66 évre emelik fel és az állami alkalmazottak a jelenlegi 35 órás munkahét helyett 40 órát lesznek kénytelenek dolgozni. 

Portugália miniszterelnöke péntek este, országosan sugárzott televíziós beszédében hangsúlyozta, hogy a legújabb megszorító intézkedésekre azért van szükség, hogy az ország biztosan elkerülje az újabb külső pénzügyi segítséget.

Arra is figyelmeztetett a miniszterelnök, hogy országa nem várhatja, hogy Európa többi része újabb pénzügyi mentőövet dobjon Lisszabonnak, és becsülni kell a korábban kötött hároméves mentőcsomag feltételeit. Ez pedig jelentős költségvetési kiadáslefaragást vár el. 

A kormány az intézkedésektől 4,8 milliárd eurónyi megtakarítást remél a következő három évre. Ezekkel a lépésekkel európai partnereinknek nem lehetnek kétségeik elkötelezettségünk felől. A hezitálás ártana a hitelességnek, amelyet sikerült már visszanyerni - hangsúlyozta.

Ahogyan ezt már nagyjából előre sejteni lehetett...

Vajon melyik ország lesz a következő a sorban, amely lakossága hasonló dolgokkal fog szembesülni ?

Szólj hozzá!

Címkék: package csomag megszorítás nyugdíjkorhatár Portugália közalkamazott

Minden rekordot megdöntött a németek vagyonának gyarapodása

2013.05.03. 17:21 inquisitor007

Minden eddigi rekordot megdöntött a németek vagyonának gyarapodása tavaly, elsősorban a részvényárfolyamok emelkedésének köszönhetően.

A Bundesbank pénteken közzétett adatai szerint egy év leforgása alatt 157 milliárd euróval nőtt a háztartások készpénzben, értékpapírban, bankbetétben és biztosítási konstrukciókban tartott vagyona. Ekkora növekedésre 1993 óta nem volt példa.

A 82 milliós országban a múlt év végére 4939 milliárd eurót tett ki a magánszemélyek vagyona. Az adatban ingatlanok, ingóságok - például autók, műkincsek - nem szerepelnek.

Ugyanakkor a lakosság eladósodottsága a kedvező kamatoknak köszönhetően jobban nőtt, mint 2011-ben: 1 százalékkal 1566 milliárd euróra emelkedett, elsősorban a lakáshitelek nőttek.

18 komment

Címkék: mti euró németország milliárd vagyon értékpapír

Magadra tetoválnád a céged logóját egy jó kis béremelésért?

2013.05.02. 15:11 inquisitor007

Fizetésemelést ad egy New York-i cég azon dolgozóinak, akik magukra tetováltatják a vállalat logóját.

A béremelés nem kevés, 15 százalékos, cserébe a kis fájdalomért. A cégembléma nem hatalmas, csak pár négyzetcentis,  így a tetoválással járó fájdalom is kicsi.

Eddig mintegy 40 alkalmazott élt a lehetőséggel és pingáltatta magára a vállalat zöld-fekete emblémáját. Hogy a cégér mely testrészre kerül, nincs megszabva. A lényeg nem annyira a reklám, mint az elkötelezettség, a vállalat iránti hűség kinyilvánítása.

A cég vezetője, Anthony Lolli ugyanakkor még nem tetováltatta magára a cégért, de azt állítja, hogy tervezi a műveletet.

Valószínűleg ügyes reklámfogásnak gondolta ezt az ajánlatot az amerikai cég vezetősége.

Remélhetőleg a NAV, a KIK és a KLIK dolgozóinak érkezik majd hasonló ajánlat. Esetleg a rendőrök, tűzoltók és a mentők is örülnének a 15%-os béremelésnek. :)

10 komment

Címkék: rendőrség tetoválás béremelés tűzoltók mentők NAV KIK KLIK

Európát "nem szabad agyonspórolni"

2013.05.02. 08:30 inquisitor007

Május elsején tüntettek a német szakszervezetek az euróövezeti megszorítások ellen. Irányváltást követelnek a német kormánytól.

A német szakszervezeti szövetség (DGB) csaknem 450 ünnepi rendezvényén összesen több mint 400 ezren vettek részt. A megmozdulásokon irányváltást követelték a kormánytól az euróövezeti válság kezelésében.

Élesen bírálták a német szakszervezetek a Merkel-kormány uniós politikáját szerdán a május elsejei nagygyűléseken, hangsúlyozva, hogy a megszorítások helyett a jóléti állam stabilizálására kell törekedni az euróövezeti válság kezelésében.
 
Európát "nem szabad agyonspórolni" - emelte ki Michael Sommer, a DGB elnöke a müncheni központi rendezvényen.
 
A szakszervezeti vezető szerint vissza kell térni a konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció 2008-2009-ben alkalmazott válságkezelő módszeréhez. "A siker receptjét a gazdaságélénkítő programok, a munkanélküliség elleni védelem, a gyárak megmentése és szociális partnerek együttműködése alkották" - mondta Sommer.
 
Érthetetlen, hogy Angela Merkel kancellár miért éppen a sikeres modell fordítottját próbálja rákényszeríteni a válságba jutott euróövezeti országokra - tette hozzá.
 

A demonstrációkon a szakszervezeti mozgalom számos hagyományos követelését is megerősítették, állást foglaltak a bérezésben megmutatkozó nemi különbségek megszüntetése, és a törvényileg rögzített minimális órabér intézményének bevezetése mellett, valamint sürgették a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltását.

A munka ünnepének rendezvényei mellett több német városban szélsőjobboldaliak, valamint az ellenük tüntetők is felvonultak. Országszerte hétezer rendőr igyekezett megakadályozni a szélsőjobb és a legtöbb esetben nagyságrendekkel nagyobb számban megjelenő ellentüntetők összeakaszkodását.

A berlini Schöneweide városrészben, a neonáci szubkultúra egyik központjában a rendőrség könnygáz és vízágyú bevetésével tartotta távol az NPD 500 szimpatizánsának felvonulásától a menet feltartóztatására összesereglett körülbelül kétezer ellentüntetőt.

A német fővárosban a nyolcvanas évek vége óta szinte mindig zavargásokkal ér véget május elseje. A súlyosabb összecsapások általában késő este kezdődnek a főként bevándorlók lakta Kreuzberg kerületben, a szélsőbaloldali csoportok által szervezett hagyományos, úgynevezett forradalmi május elsejei felvonulás után.

Szólj hozzá!

Címkék: euró németország tüntetés spórolás megszorítás euróövezet MTI

Jelentett a Facebook: az 1,46 milliárd dolláros bevétel sok vagy kevés?

2013.05.02. 02:07 inquisitor007

Nem minden szám ilyen rózsás a 3 órával ezelőtt kiadott gyorsjelentésben.

Az amerikai tőzsdezárás után tette közzé a NASDAQ-en jegyzett cég az első negyedévről szóló pénzügyi jelentését.

A vezérigazgató-tulajdonos bejelentése szerint 665 millió felhasználó használja naponta a közösségi oldalt, a legalább havonta egyszer belépők száma 23%-kal, 1,1 milliárdra nőtt éves bázison.

A társaság közölte: a mobil platformról bejelentkezők száma megduplázódott egy év alatt. Jelenleg ez a szám 189 millió.

A vállalat 1,46 milliárd dolláros bevételt ért el a most lezárult negyedévben. Egy évvel ezelőtt még 1,06 milliárd volt ugyanez az adat.

A Facebook hirdetésekből érkező bevételeinek 30%-át adta a telefonos platform. Ez nagyobb arány, mint amire az elemzők számítottak. Az előző negyedévben még csak 23% volt az innen származó reklámköltés.

Ami kevésbé jó hír Mark Zuckerbergnek az az, hogy a cégének kiadásai viszont 60%-kal nőttek az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

A közösségi oldal részvényeibe fektetőknek az sem lehet túl megnyugtató, hogy hiába impozáns a 37,8%-os a bevételek növekedése, éves alapon összehasonlítva látszik, hogy lassul a tempó: akkor 44,7 százalékos volt a bővülés. 

Szólj hozzá!

Címkék: mobil facebook pénz negyedév tőzsde bevétel nasdaq gyorsjelentés zuckerberg

Éljenek a kézimunka hősei

2013.05.01. 17:05 inquisitor007

Íme az ajánlat.

És a többiek: http://www.mesebolt.com/index.html és http://www.evakezimunka.com/

Külföldről: http://folksy.com/

Várom kommentekben további javaslatokat a valódi kézimunkásoktól. :)

Szólj hozzá!

Címkék: majális május 1 kézimunka mesebolt handcrafted

Nem akarnak pizzát sütni: az olaszok kényelmes irodai munkára vágynak

2013.04.29. 19:25 inquisitor007

Valószínűleg akkor még nincs vészhelyzet az olaszoknál.

A nagy munkanélküliség ellenére komoly hiány van pizzasütőből Olaszországban, becslések szerint hatezer sütöde keres dolgozót.

Az olaszoknak azonban nem fűlik a foguk ehhez a munkához, mert a fizetés szerény, a munkaidő viszont hosszú. A pizzasütödék kemencéinél mindemiatt sok egyiptomi dolgozik, becslések szerint az arab országból érkező munkakeresők 80 százaléka pizzériában köt ki. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója szerint a pizzatészta készítésének mesterei lettek az egyiptomiak, sok római, torinói, milánói pizzázó nekik köszönhetően működik.

"Jók vagyunk, mert nehéz munkára készültünk. Az olaszok viszont kényelmes irodai munkahelyre vágynak, napi hatórás és heti ötnapos munkaidőre. Nem készek napi 10-12 órát dolgozni" - mondta a lapnak Amadeo al-Vikel, aki 12 éve vándorolt ki Kairóból Olaszországba, és pizzázója van Rómában a Trevi-kút közelében.
Olaszországban évente mintegy 3 milliárd pizza készül.

A fiatalok körében a munkanélküliség 35 százalékos.

Szólj hozzá!

Címkék: olaszország munkanélküliség pizza

Orbán szabálya: nem biztos, hogy a mi életünkben lesz magyar euró

2013.04.29. 16:21 inquisitor007

Az kiderül a számításokból is, hogy ez nem is akkora baj.

A korábbi 2020-as "lebegtetett céldátumot" is zárójelbe teszi a miniszterelnök nyilatkozata, ami szerint 90%-os fejlettségi szint előtt nem érdemes csatlakozni az eurózónához.

A portfolio.hu kiszámolta, hogy különböző felzárkózási ütemek mellett, mikor érhető el a cél. Nem biztos, hogy a mi életünkben.

"Magyarországnak komolyan az euróhoz való csatlakozással nem szabad foglalkoznia egészen addig, míg Magyarország általános fejlettségi szintje el nem éri az eurózóna fejlettségének a 90%-át" - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a kormányülés után. Valószínűleg leegyszerűsítő egyetlen mutatóhoz kötni a felkészültséget (például - más-más okból - a szlovákok és a szlovének sem feltétlenül értenének ezzel egyet), de érdemes megnézni, hogy mikorra lehet reális a csatlakozás ezen kitétel mellett.

A fentiekből az következik, hogy két évtizednél hamarabb akkor csatlakozhatnánk, ha a rendszerváltás után soha nem látott növekedési csoda időszaka köszöntene be. Reálisan azonban az újonnan megismert szabály még három-négy évtized kívülmaradást ígér még az eurózónából.

Szólj hozzá!

Címkék: euró portfolio.hu Orbán Magyarország

süti beállítások módosítása